În perioada aprilie-iunie 2014, Ford a realizat un profit net de 1,3 miliarde de dolari, sau 32 de cenţi pe acţiune, în creştere cu 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Veniturile trimestriale au scăzut cu un procent, până la 37,4 miliarde de dolari, dar cu toate acestea au depăşit estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 36,2 miliarde de dolari.

În pofida scăderii vânzărilor, Ford a raportat cel mai mare profit operaţional înregistrat vreodată în America de Nord, 2,4 miliarde de dolari. De asemenea, în Europa, Ford a realizat un profit de 14 milioane de dolari, o îmbunătăţire semnificativă faţă de pierderile de 320 de milioane de dolari înregistrate în urmă cu un an. Ultima dată când divizia Ford din Europa a înregistrat un profit net a fost în anul 2011. În Asia, profitul Ford a crescut cu 22% până la 159 milioane de dolari, în schimb compania a pierdut 295 de milioane de dolari în America de Sud.

Noul director general de la Ford, Mark Fields, s-a declarat joi mulţumit de răspunsul consumatorilor europeni adăugând că grupul Ford se aşteaptă să-şi atingă ţinta de profit pe care şi-a propus-o pentru 2015.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

Zilele trecute conducerea Ford România a anunţat că fabrica Ford din Craiova se închide în perioada 24 iulie – 18 august, perioada de vacanţă pentru angajaţi, timp în care toate liniile de producţie şi montaj intră în revizie generală anuală.

SURSA: Agerpres