Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International a investit 900.000 de euro in deschiderea a doua magazine noi in Sibiu. Cele doua unitati, un Flanco World si un Flamingo Computers, sunt situate in galeria comerciala Carefour Sibiu.

Magazinul Flanco World are o suprafata comerciala de 1.300 mp, in timp ce Flamingo Computers are o suprafata de 600 mp.

Potrivit reprezentantilor companiei, noua unitate Flamingo Computers este o locatie de tip concept store si este amenajata diferit fata de restul magazinelor retelei, fiind dotata cu puncte speciale de prezentare si demonstrare a produselor.

„Deschiderea celor doua magazine in preajma sarbatorilor de iarna a fost un moment special ales de compania noastra tocmai pentru a raspunde unui numar cat mai mare de solicitări venite din partea clientilor in această perioada”, a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

In acest moment, in Sibiu exista doua unitati Flanco World iar prin deschiderea celor doua magazine anuntate, retailerul va opera in total 4 unitati comerciale in aceasta localitate.

Retailerul se asteapta in acest an la vanzari de 200 milioane de euro, in scadere cu 5% fata de estimarile initiale, de 210 milioane de euro. Aceasta schimbare a fost detreminata de impactul psihologic pe care le-au avut mesajele privind criza financiara in randul clientilor. La aceasta se adauga si noile norme de crediatare ale BNR care fac mult mai dificla obtinerea unui credit.

In 2007, Flamingo International a inregistrat un profit de 528.000 de euro si o cifra de afaceri de 171 mil. euro.

Flamingo International se afla pe piata din Romania incepand din anul 1994, axandu-se pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Din 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.

Sursa: Flamingo International