Conform studiourilor Warner Bros. acest film a înregistrat şi 27,4 milioane de dolari încasări din afara Americii de Nord.

În acest film Sandra Bullock interpretează rolul unui astronaut aflat la prima misiune, în timp ce George Clooney este comandantul acestei misiuni. În timpul unei ieşiri autonome în spaţiu se produce un accident care duce la desprinderea astronauţilor de naveta spaţială, aceştia rămânând pe orbita terestră cu rezerve limitate de oxigen şi speranţe minime de salvare.

Critica a apreciat acest film care, de altfel, a primit un calificativ pozitiv de 98% pe site-ul de specialitate RottenTomatoes.com.

Filmul care s-a aflat săptămâna trecută pe primul loc al încasărilor, animaţia ‘Cloudy With a Chance of Meatballs’, a coborât pe locul doi cu încasări de 21,5 milioane de dolari. Drama din lumea pariurilor ‘Runner Runner’, cu Justin Timberlake şi Ben Affleck a debutat pe locul trei cu încasări de 7,6 milioane.

În primele cinci poziţii ale topului s-au mai plasat producţiile ‘Prisoners’ (5,7 milioane de doalri) şi ‘Rush’ (4,4 milioane de dolari).

Sursa: Agerpres