Universitatea din Missouri, Colombia are o sală de sport ultra-dotată și o cascadă interioară, înconjurată de palmieri. „Sports Illustrated” a desemnat acest centru de recreere pentru studenți drept cel mai bun din Statele Unite.

Colegiul Berea din Kentucky oferă laptopuri tuturor studenților „boboci”, iar dacă acestea se strică în timpul școlii, universitatea plătește reparațiile.

La Universitatea Clark din New England, masa conține produse lactate proaspete, produse la nivel local. Există de asemenea meniuri pentru vegetarieni, fără gluten și un nutritionist care îi consiliază pe studenți gratuit.

La Universitatea din New York, studenții pot participa gratis la concertul-supriză organizat anual în universitate, la care cântă artiști celebri, pentru care de regulă, biletele sunt scumpe.

Studenții Universității de Medicină John Hopkins pot cumpăra mult mai ieftin asigurări medicale, în baza cărora pot fi tratați în cadrul uneia dintre cele mai mari facultăți de medicină din SUA.
j

Studenții Universității din California de Sud pot viziona gratuit filme care au câștigat premii la diverse festivaluri, dar și blockbustere și de asemenea, se întâlnesc cu oameni celebri în lumea filmului american, cum ar fi regizorul Steven Spielberg sau actorul Tom Hanks.

La Colegiul Davidson din Carolina de Nord, studenții beneficiază gratuit de servicii complete de spălătorie.

Universitatea Michigan Tech „deține” un munte, pe care studenții pot să schieze. Pârtiile le stau la dispoziție 100 de zile pe an.

Studenții Universității Texas Tech care rămân fără transport spre casă, pot chema oricând șoferul facultății lor, care ii aduce teferi acasă, pe gratis.