UPDATE ora 11:20
Prefectul judeţului Buzău, George Sava, a anunțat, la Digi24, că accidentul s-a produs din cauză că anvelopele tirului au explodat şi au luat foc, care apoi s-a întins la restul autotrenului, iar focul a cuprins şi remorca, după care cele 800 de butelii încărcate în autovehicul au început să explodeze. Şoferul a sunat la 112, iar la faţa locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, şase venite de la Buzău, iar două de la Urziceni, a precizat prefectul George Sava.

Potrivit inspectorului Amalia Călugăru de la IPJ Buzău, s-au instituit filtre la ieşirea din Buzău, la Hanul lui Ţintă şi Căldăruşanca. "Autovehiculele care circulă dinspre Bucureşti spre Buzău sunt deviate pe DNJ 2H Căldăruşanca-Vlădeanu Sărat-Pitulicea- Mizil, iar cele care circulă din Moldova spre Bucureşti pe DN1 B Buzău-Mizil-Ploieşti", a mai declarat Amalia Călugăru.

UPDATE ora 11:15

Din informațiile deținute de Capital, autospeciala aparține firmei Ely Gass Prod SRL, din București.
Sursele Capital susțin că tirul care transporta butelii venea de la statia de imbuteliere a Butan GAS- Contești, localitatea Bălteni , Comuna Contesti, DN71, km 11+437, Jud. Dambovita.

UPDATE ora 11:00
Mare parte din incendiu a fost stins ,iar acum pompierii intervin pentru a stinge flăcările care mai cuprind doar cabina TIR-ului, anunță Digi24.

Momentan s-a stins, n-a mai rămas decât cabina. Am evacuat oamenii din case. În proporție de 80-90% e stins (incendiul – n.r.)”, a spus Petre Dorinel, primarul din Mihăilești, la Digi24.

El a precizat că cinci mașini de pompieri intervin la fața locului. Primarul a adăugat că oamenii au fost duși pe câmp și că se vor întoarce în casele lor în circa două ore.

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 09.50, în județul Buzău, circulația rutieră pe DN2E85 este întreruptă între orașele Urziceni și Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti, din cauza unui autotren încărcat cu butelii care a luat foc şi a rămas imobilizat pe suprafaţa carosabilă.

Potrivit informațiilor de la această oră, autotrenul transporta aproximativ 800 de butelii de gaz.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat la un post de televiziune că mai mulți cetățeni din localitatea Mihăilești, județul Buzău, de pe o rază de aproximativ 700 de metri de locul accidentului, au fost evacuați.

Conform Digi24, autospecialele ISU Buzău au ajuns la locul accidentului, însă nu s-au putut apropia întrucât buteliile au început să explodeze.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, a declarat la Digi24 că autospecialele pompierilor s-au apropiat de zona de manifestare a incendiului. Autospecialele s-au retras când buteliile au început să explodeze.

„Acum nu mai e pericol, se încearcă răcirea recipientelor care nu au explodat”, a declarat, la digi24.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţuel.

Pompierii au luat legătura cu şoferul tirului şi se pare că acesta nu are probleme, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Tot în apropiere de Mihăileşti-Buzău, pe data de 24 mai 2004, la ora 5:50, a avut loc o explozie din cauza accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. În urma accidentului 18 oameni au murit (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1) și 13 răniți grav.
Atunci,
un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.
 

ACCIDENTELE cu SUBSTANȚE INFLAMABILE

AGERPRES: Alte accidente în care au fost implicate autocisterne încărcate cu substanţe inflamabile, care s-au mai produs în ultimii patru ani

6 aprilie 2016 – o cisternă încărcată cu 40 de tone de acid sulfuric s-a răsturnat pe DN 1, în zona municipiului Câmpina, şi a luat foc, incendiul cuprinzând întregul vehicul. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, cisterna, care se deplasa pe sensul de mers către Sinaia, a acroşat un separator de sens, a trecut pe celălalt sens şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, în zona municipiului Câmpina. Cisterna a luat foc, iar flăcările au cuprins întregul vehicul, însă nu au existat scurgeri ale încărcăturii de acid sulfuric, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae. Autorităţile au blocat total traficul pe DN 1 şi l-au deviat prin Câmpina până la eliminarea totală a stării de pericol şi până la finalizarea cercetărilor. Şoferul cisternei a fost găsit mort sub autovehicul.

13 iulie 2015 – un incendiu care a cuprins trei cisterne încărcate cu produse petroliere a fost provocat de emisiile de vapori inflamabili care s-au aprins din cauza căldurii, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae. Cisternele se aflau într-o parcare de pe Strada Târgoviştei din Ploieşti şi erau încărcate cu câte 25 de tone de combustibil lichid uşor. La faţa locului s-a intervenit cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu autospeciala de grupă operativă, incendiul fiind lichidat după aproximativ o oră. Un bărbat de 48 de ani, care se afla în zonă, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, el fiind intoxicat uşor cu fum.

26 mai 2015 – o autocisternă, care transporta o mie de litri de benzină şi două mii de litri motorină, a ieşit de pe partea carosabilă şi a doborât un stâlp de electricitate de pe marginea DN 5 C la intrarea în localitatea Slobozia, judeţul Giurgiu, zona fiind asigurată timp de aproape trei ore pe o rază de o sută de metri.
8 mai 2015 – o cisternă cu 24 de tone de motorină, aparţinând unei firme din Republica Moldova, s-a răsturnat pe DE 581, în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni, în timp ce se deplasa spre Vama Albiţa, judeţul Vaslui. În urma accidentului, au existat scurgeri de lichid (aproximativ un litru pe minut, la patru dintre cele cinci guri de supraplin ale cisternei), motorina fiind colectată şi pusă în butoaie de metal.
20 martie 2015 – traficul rutier pe DN1, între Unirea şi Turda, a fost blocat din cauza unui accident în care a fost implicată o autocisternă încărcată cu kerosen, înmatriculată în Bulgaria, care s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de limita dintre judeţele Alba şi Cluj, fără a fi înregistrate victime.

22 noiembrie 2014 – o cisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat într-o curbă periculoasă, iar lichidul inflamabil a ajuns pe carosabil, circulaţia rutieră fiind blocată pe DN15A, care leagă Bistriţa de Mureş.
4 februarie 2014 – o cisternă cu opt tone de motorină s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe Calea Şurii Mici, la ieşirea din municipiul Sibiu. Nu au existat victime.

16 septembrie 2013 – o autocisternă încărcată cu benzină s-a răsturnat în sensul giratoriu de la intrarea pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, zona fiind izolată din cauza scurgerilor de combustibil.
11 aprilie 2013 – două persoane şi-au pierdut viaţa, iar o alta a fost grav rănită într-un accident produs, pe drumul european E 58, la limita dintre judeţele Botoşani şi Suceava. Un autoturism taxi, înmatriculat în judeţul Neamţ, care se deplasa dinspre Botoşani spre Suceava, a lovit în plin o autocisternă încărcată cu ciment, care circula din sens opus. În urma impactului, atât autocisterna, cât şi autoturismul Dacia Logan s-au răsturnat pe carosabil.

14 februarie 2013 – o persoană a murit într-un accident rutier, pe DN22C, între localităţile constănţene Satu Nou şi Făclia, după ce un autoturism a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu o autocisternă. În urma puternicului impact, autocisterna încărcată cu kerosen s-a răsturnat pe marginea şoselei, fără a exista scurgeri de combustibil.