Cel puţin trei sferturi dintre locuitorii capitalelor Uniunii Europene au fost foarte satisfăcuţi sau mai degrabă satisfăcuţi de calitatea aerului în oraşele lor în Dublin, Viena şi Helsinki (toate cu 88%), urmaţi de cei din Luxemburg (83%), Stockholm (77%), Ljubljana (76%) şi Talin (75%). Cel mai scăzut procent de locuitori mulţumiţi de calitatea aerului au fost în Bucureşti (22%), Sofia (28%), Paris (30%), Madrid (31%) şi Roma (32%). 

În ceea ce priveşte nivelul zgomotului perceput, cel mai ridicat procent de locuitori care se declară foarte satisfăcuţi sau mai degrabă satisfăcuţi se află în Dublin (82%), Helsinki (81%), Luxemburg (79%), Viena (78%), Riga (77%), Vilnius (76%) şi Londra (75%). Cel mai scăzut procent de locuitori mulţumiţi de nivelul zgomotului în oraş se află în Bucureşti (31%), Sofia (36%), Atena (43%), Madrid, La Valletta şi Roma (toate cu 45%). 

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei Mediului, care se sărbătoreşte la nivel mondial în 5 iunie. Pentru acest an, tema aleasă este "Zero toleranţă la comerţul ilegal cu animale sălbatice", iar ţara gazdă este Angola.

AGERPRES