Equest Balkan Properties a inaugurat ieri, 18 septembrie, intregul parc de retail Vitantis Shopping Center, situat in zona de sud a Bucurestiului. Acesta a atras o investitie totala de 60 de milioane de euro si dispune de o suprafata de 33.000 metri patrati inchiriabili. Constructia se imparte in doua corpuri de cladire, fiecare dintre ele structurate pe doua niveluri. Unul dintre corpuri include Carrefour si Galeria Comerciala, iar celalalt Praktiker, Technomarket si Mobila Bontas.

Vitantis Shopping Center este cea mai recenta investitie a companiei britanice Equest Balkan Properties pe piata de retail din Romania. Conform declaratiilor lui George Teleman, managing partner al companiei, compania intentioneaza sa vanda parcul Vitantis pentru a folosi fondurile obtinute in finantarea altor proiecte aflate in dezvoltare pe piata locala. Teleman a mai precizat ca Equest Balkan Properties are in plan o investitie de 45 milioane de euro pe piata din Ploiesti, unde va dezvolta un parc de retail. Compania a achizitionat deja un teren cu o suprafata de aproximativ 8 hectare si mizeaza pe finalizarea proiectului la 18 luni de la demarare.

Parcul de retail Vitantis Shopping Center a trecut prin trei faze, in semestrul al doilea din 2006 fiind inagurat magazinul Praktiker, in luna iulie 2008 magazinele Carrefour si Technomarket, pentru ca ieri sa fie deschisa galeria comerciala si Mobila Bontas. Galeria comerciala are o suprafata de 11.600 metri patrati inchiriabili si dispune de 75 de magazine. Acestea vor oferi bijuterii si accesorii (prin magazinele You & Me, Sevda, Meli Melo), imbracaminte ( Kenvelo, Lee Cooper, Moa, Body Talk, etc), produse de marochinarie si incaltaminte (Leather Point, Reno, Leonardo, MBT, el Vison), produse IT&C (Ultra Pro, Laptop Arena), produse de presa si papetarie, produse de parfumerie si cosmetica, etc. Pe langa acestea, galeria comerciala va dispune si de o zona food court.

Magazinul Carrefour are o suprafata de 6.600 metri patrati inchiriabili si dispune de o gama de 33.000 de produse, in timp ce magazinul de electrice si electrocasnice Technomarket are o suprafata inchiriabila de 3.700 metri patrati si comercializeaza produse apartinad unor branduri precum Samsung, Panasonic, Electrolux/AEG/Zanussi si Blaupunkt. Magazinul Mobila Bontas este primul de pe piata din Capitala si ocupa 3.000 de metri patrati.

Compania Equest Balkan Properties se asteapta un numar de vizitatori de 10.000 persoane pe zi in cadrul Vitantis Shopping Center si la venituri de 6 milione de euro anual din chirii, conform declaratiei lui George Teleman. Cushman & Wakefield Activ Consulting este furnizorul exclusiv al serviciilor de inchiriere si managementul proprietatii pentru Vitantis Shopping Center.

Equest Balkan Properties este o companie britanica specializata in investitii imobiliare in regiunea de Sud-Est a Europei.Valoarea de piata a capitalului este estimata la aproximativ 108,5 milioane lire sterline (137 milioane de euro).Investitia in Romania a companiei britanice se cifra la 116 milioane de euro, la finele anului 2007.