Încheierea tranzacţiei este programată pentru finalul anului 2017. 

"Enel va continua să gestioneze, să opereze şi să ofere servicii de mentenanţă pentru ambele parcuri eoliene, deconsolidând datoria de aproximativ 140 milioane de dolari şi promovând modelul Grupului pentru sectorul de regenerabile bazat pe principiul – Construieşte, Vinde şi Operează", precizează reprezentanţii companiei, potrivit Agerpres.

"Această strategie ne permite să fim mai agili din punct de vedere financiar, pe măsură ce investim în mai multe proiecte de energie regenerabilă pe cele cinci continente", a declarat Antonio Cammisecra, directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă Enel Green Power, citat în comunicat. 

Gulf Pacific Power este un fond de investiţii care a fost format pentru a face investiţii de capital în întreprinderile energetice nord-americane şi este susţinut de angajamentele Sistemului Public de Pensii al Angajaţilor din California ('CalPERS') şi de corporaţia Herbert Management. 

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 39 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie şi este un promotor al integrării tehnologiilor inovatoare în cadrul centralelor de energie regenerabilă. 

În România, Enel Green Power deţine parcuri eoliene cu o capacitate instalată de 498 de MW şi patru centrale fotovoltaice.