Capacitatea eoliană instalată va fi de 30 MW, fiind generată de 15 turbine Gamesa (modelul G-90) fiecare cu o capacitate de 2MW. Compania estimează că noul parc va avea o producţie anuală de 85,5 milioane kWh, echivalentul consumului de electricitate a 64.000 de gospodării. În plus, va evita emisia în atmosferă a aproximativ 120.000 tone de dioxid de carbon.

Sălbatica I se alătură parcului eolian Agighiol, deschis în România de Enel Green Power în luna decembrie. Parc eolian Agighiol va avea o capacitate instalată de 34 MW, şi va putea genera circa 100 milioane KWh, acoperind astfel nevoia de electricitate a peste 35.000 de consumatori casnici, evitând în acelaşi timp emisia în atmosferă a 70.000 tone de CO2 anual.

‘Odată cu Sălbatica I ne dublăm practic într-o lună producţia de energie eoliană în România, un proces care a început în decembrie prin deschiderea parcului Agighiol’, a declarat directorul general de la Enel Green Power, Francesco Starace. ‘Capacitatea noastră de generare din România va continua să crească într-un ritm rapid în următorii doi ani, graţie mai multor proiecte care sunt gata de implementare’, a precizat Starace.

Pe segmentul energiilor regenerabile, energia eoliană este tehnologia cea mai promiţătoare pentru România. Conform estimărilor, capacităţile eoliene instalate din România ar urma să crească de la 14 MW în 2009 până la 600 MW la finele lui 2010, pentru a ajunge la aproximativ 3.600 MW în 2015.

Enel Green Power, companie listată la bursă şi parte a Grupului Enel, dedicată energiei regenerabile, este prezentă în Europa, America de Nord şi America Latină.

Cunoscută ca unul dintre liderii la nivel mondial în industria în care operează, cu o capacitate instalată totală de circa 5.900 MW şi peste 600 de centrale operaţionale în 16 ţări, compania şi sucursalele sale au produs anul trecut 21 miliarde KWh de energie din surse hidrologice, solare, eoliene, geotermice şi biomasă.

Grupul Enel este prezent în România din anul 2005 şi, în acest moment, este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, având circa 2,6 milioane clienţi, 93.000 Km de reţea şi aproximativ 5.000 angajaţi.
SURSA: Agerpres