‘Totul depinde de economie, oameni buni. Nu putem face niciun fel de promisiune, niciun fel de afirmaţie până nu avem prognozele pentru 2012. Am câştigat cu grele suferinţe din partea românilor stabilitatea asta macroeconomică. Stăm mai bine şi din punctul de vedere al datoriei ca procent în PIB, fiind la 31,5% după primele şase luni, şi din prisma deficitului bugetar, mai bine decât unele ţări din UE’, a precizat Emil Boc.

Şeful Executivului a adăugat că politicienii nu au dreptul să compromită stabilitatea economică şi viitorul ţării cu măsuri populiste.

‘N-au voie politicienii, nici cei care sunt la putere astăzi, nici cei care vor fi peste 4 – 8 ani, să sacrifice stabilitatea economică a României, pentru că a da ceea ce nu se poate nu înseamnă altceva decât să compromiţi viitorul ţării. Deci, ceea ce va fi posibil din punct de vedere economic se va acorda, sub rezerva menţinerii stabilităţii economice a ţării şi a siguranţei că ceea ce există se poate acorda în fiecare lună, pentru că ceea ce au făcut cei din opoziţie în 2008 a fost să mărească peste noapte salarii şi pensii care nu mai puteau fi date de luna următoare’, a afirmat primul-ministru Emil Boc.

SURSA: Agerpres