Această decizie se bazează pe strategia de dezvoltare a retailerului, care vizează pe termen mediu o creştere anuală cu cel puţin 50%.

Noul sediu găzduieşte 170 din cei 375 de angajaţi ai firmei, respectiv echipele din departamentele de IT, marketing, HR, financiar, aprovizionare, vânzări şi call center. În spaţiul din Grant Mall, care găzduia şi operaţiunile centrale ale eMAG, vor funcţiona în continuare showroom-ul şi centrul de service.

“Am decis să amenajăm mai mult decât un open-space de birouri, să avem un spaţiu cu multă personalitate şi care să stimuleze atât creativitatea şi productivitatea membrilor echipei, cât şi colaborarea între departamente. Swan Office oferă cele mai bune condiţii de lucru şi îmbină tehnologia cu spaţiile verzi şi cele de recreere," a declarat Irina Mincinopschi, HR manager eMAG.

Swan Office & Technology Park este cea mai recentă clădire verde livrată pe piaţă în 2011. Clădirea a obţinut recent calificativul “Foarte bun" în procesul de certificare BREEAM, cea mai utilizată metoda de evaluare a clădirilor din perspectiva impactului asupra mediului înconjurător.

eMAG a încheiat primul semestru din 2011 cu o cifră de afaceri de 62 milioane de euro, în creştere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Pentru a doua jumătate a acestui an, retailerul îşi propune să îşi păstreze dinamica de 50% a afacerilor, ajungând până la finalul lui 2011 la un rulaj de 150 milioane euro.