Un videoclip promoțional spune că o călătorie Londra-New York va dura 29 de minute.

Potrivit lui Musk, pasagerii vor ajunge oriunde pe planetă în mai puţin de o oră, la un preţ similar cu cel al biletului de avion. 

Elon a declarat că SpaceX  se reorientează pentru a lucra cu un singur tip de vehicul – cunoscut sub numele de BFR – racheta care ar putea face posibile toate lucrările actuale ale companiei și călătoriile interplanetare. Navele ar putea atinge, în spaţiu, o viteză maximă de aproape 30.000 de Km/h.  

 

 

Modalitatea de accesibilitate, a explicat el, a fost să reorienteze toate eforturile companiei în același sistem  și apoi să le folosească pentru a satisface toate nevoile clienților săi.

Acest lucru înseamnă că BFR va lansa sateliți ce vor facilita stației spațiale – așa cum fac acum Capsula Falcon 9 și Dragon de la SpaceX – dar va putea, deasemenea, să transporte oameni pe Lună și Marte și să efectueze călătorii de tipul „point to point” pe Pământ.

„Cele mai multe dintre ceea ce oamenii consideră că sunt călătorii pe distanțe lungi ar putea fi finalizate în mai puțin de o jumătate de oră”, a spus Elon publicului din Adelaide.

Rămân multe necunoscute legate de această nouă modalitate de transport. Confortul pasagerilor este una dintre acestea. Zborul în spaţiu este diferit de cel în atmosferă şi presupune gravitaţie zero, expunere la radiaţii potenţial letale sau forţe G foarte mari, însă modalitatea de transport propusă de Musk ar putea revoluţiona industria transporturilor de mărfuri. 

Pe langă poziția de CEO și designer-șef la SpaceX, Elon Musk a înființat și compania Tesla pentru mașini electrice și este președintele SolarCity care se specializează pe tehnologii regenerabile, cum ar fi bateriile de stocare de mare capacitate.