Electronic Arts (EA), cel mai mare publisher de jocuri video din lume, a anuntat pierderi sub estimarile analistilor in primul trimestru fiscal cat si o dublare a veniturilor.

Compania a inregistrat astfel o pierdere neta trimestriala de 95 milioane de dolari, sau 30 de centi pe actiune, fata de pierderile de 132 milioane de dolari in perioad similara a anului trecut.

Cu toate acestea, veniturile nete ale EA s-au dublat, pana la 804 milioane de dolari, de la 395 milioane de dolari in primul trimestru al anului 2007.

Electronic Arts se asteapta la venituri totale pe intreg anul de 5 – 5,3 miliarde de dolari, peste estimarile analistilor care prevad un maxim de 5,14 miliarde de dolari.

Electronic Arts a anuntat in urma cu o saptamana prelungirea pentru a cincea oara a datei limita pentru acceptare ofertei de preluare de catre rivalul Take-Two Interactive Software Inc. Oferta de cumparare se ridica la valoarea de 2 miliarde de dolari. Noul termen limita este acum programat pentru data de 18 august.

Sursa: GlobeInvestor.com