Structura de peste doi metri înălţime, formată din panouri de beton, este construită pe un mare bulevard, în faţa imobilului ce găzduieşte sediul misiunii diplomatice. O parte din zid a fost şi vopsit în culorile negru, alb şi roşu ale drapelului egiptean.

Manifestaţii importante au avut loc în ultimele săptămâni în faţa ambasadei israeliene, după ce, la 18 august, cinci poliţişti egipteni au fost ucişi de forţele israeliene aflate în urmărirea presupuşilor autori ale unor atacuri în sectorul Eilat, din sudul Israelului, în apropiere de frontiera cu Egiptul. În replică, Egiptul i-a cerut statului evreu scuze oficiale şi demararea unei anchete care să stabilească circumstanţele în care şi-au pierdut viaţa poliţiştii.

În timpul uneia dintre manifestaţiile de protest, un egiptean a reuşit să escaladeze clădirea ambasadei şi să înlocuiască drapelul israelian cu unul egiptean, în uralele mulţimii.

Pe de altă parte, oficiali egipteni citaţi de presă au asigurat că zidul are drept obiectiv protejarea locuitorilor şi nu a ambasadei. Acest zid ‘vizează protejarea proprietăţilor private din zona ambasadei şi evitarea unor confruntări între manifestanţi şi locuitorii de la etajele inferioare ale imobilelor vecine cu ambasada’, a declarat guvernatorul din Guizeh, Ali Abdel Rahmane, care gestionează cartierul în care se află misiunea diplomatică.
SURSA: Agerpres