Următoarea piaţă pe care Apple o va transforma este cea a camerelor foto. Americanii lucrează în prezent la o cameră foto 3D care va fi integrată în telefoanele şi tabletele companiei, dar şi în alte dispozitive, conform unui patent depus de companie despre care a scris patentlyapple.com.

Radu Georgescu, preşedintele grupui Gecad, consideră că noul iPhone va avea acel ceva care să îl transforme într-un aparat de fotografiat spectaculos şi crede cu tărie că Apple va trage tare să capete o cotă de piaţa semnificativă în piaţa aparatelor de fotografiat

“La fel cum smartphone-uri au existat înainte de iPhone, dar ei au făcut de fapt diferenţa, la fel probabil vor face cu aparatele foto puse în telefon. Şi promit că nu îmi cumpăr alt aparat foto până când Apple nu scoate iPhone 5”, scrie acesta pe blogul personal.

Altfel, la începutul acestei luni, Apple a prezentat cea de-a treia versiune a tabletei sale iPad, dotată cu display Retina, cu o rezoluţie de 2.048×1.536 şi o densitate a pixelilor de 264ppi, precum şi cu un procesor Apple A5X.

Apple a anunţat că în luna iulie a acestui an va începe să plătească un dividend trimestrial de 2,65 dolari pe acţiune, acestea fiind primele dividende acordate acţionarilor Apple după 1995. Recent acţiunile Apple au trecut pragul istoric de 600 de dolari per titlu, iar capitalizarea bursieră a Apple a trecut de 550 miliarde de dolari.