„Un virus informatic a infectat computerele dronelor americane Predator şi Reaper, înregistrând toate comenzile piloţilor când ei efectuează de la distanţă misiuni în Afganistan şi în alte zone de conflict”, scrie revista pe site-ul său pe Internet. Potrivit Wired, oficial n-a avut loc nici o difuzare de informaţii confidenţiale în exteriorul bazei din cauza acestui virus, care nu i-a împiedicat pe piloţi să-şi efectueze misiunile.
„Specialiştii militari nu ştiu dacă virusul a fost introdus voluntar sau accidental”, a adăugat el, reamintind că majoritatea misiunilor întreprinse de drone sunt comandate de piloţi de la baza Creech. S-ar putea ca virusul să fi fost introdus în calculatoarele bazei prin intermediul unor hard-disk-uri externe, pe care piloţii le utilizează pentru a transfera informaţii de la un post la altul, scrie Wired, precizând că tehnicienilor de la baza Creeh le estet greu să scape de acest virus, detectat pentru prima dată în urmă cu două săptămâni. „Noi îl eliminăm, dar el revine de fiecare dată. Credeam că nu este foarte periculos dar, de fapt, nu ştim nimic despre aceasta”, a declarat unul dintre interlocutorii anonimi pentru Wired.
Dronele sunt periodic folosite de armata americană sau de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA pentru operaţiuni militare de supraveghere sau de atac aer-sol – oficiale sau secrete, precizează Wired.

Sursa: Agerpres