Vânzările de muzică online sau sub formă fizică au crescut cu 5,9% în 2016 în raport cu 2015, ajungând la 15,7 miliarde de dolari. Conform IFPI, este vorba de cea mai mare creştere anuală înregistrată de vânzările de muzică de la debutul publicării de date cu privire la acest indicator, în anul 1997. De asemenea, pentru prima dată în istorie, jumătate din veniturile industriei muzicale au fost generate de vânzările de muzică digitală. 

La finele lui 2016, la nivel mondial erau 112 milioane de abonamente la serviciile de streaming, ceea ce a permis ca veniturile realizate de acest segment să înregistreze o creştere anuală de 60,4%. Creşterea segmentului streaming a contracarat o scădere de 20,5% a numărului de descărcări (downloads) şi un declin de 7,6% a veniturilor din vânzările de muzică sub formă fizică. 

"Creşterea industriei vine după ani de investiţii şi inovaţie din partea companiilor din sectorul muzicii, în dorinţa de a stimula o piaţă dinamică de muzică digitală", a declarat directorul IFPI, Frances Moore. 

Artistul care a vândut cele mai multe discuri din lume în anul 2016 a fost rapperul canadian Drake, urmat de David Bowie, în timp ce Prince s-a clasat pe locul nouă în topul celor mai populari artişti ai anului 2016.

AGERPRES