E-Boda, unul dintre principalii jucătorii de pe piaţa locală de smartphone-uri dual SIM şi tablete, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 33 de milioane de lei (aproximativ 7,5 milioane de euro), iar pentru anul acesta Alexandru Drăgoiu, CEO E-Boda,  estimează o cifră de afaceri de 50 de milioane de lei (11,3 milioane de euro).  De asemenea, numărul de angajaţi va creşte de la 44 la 50 de persoane.

Compania, care are mai multe tablete şi smartphone-uri în portofoliu, pregăteşte lansarea unui telefonu single SIM, dar şi a unui model cu procesor octa-core care va fi disponibil la începutul lunii iunie.

“Am putea lansa un telefon octa-core şi mâine, dar preferăm să punem la punct toate detaliile, deoarece satisfacţia clienţilor este cea care contează pentru noi”, a declarat Drăgoiu.

CEO-ul companiei estimează piaţa de smarthpone-uri la 2,2 milioane de unităţi anul acesta, iar pe cea de tablete la 800 de mii de unităţi. “Acest lucru înseamnă trei milioane de tablete şi smarthpone-uri care se vor vinde în 2014. De aceea am ales să introducem pe piaţa gadgetul Full Stream”, a declarat Drăgoiu.

Full Stream  permite conectarea prin wireless a unui smartphone, tablete, laptop sau PC cu un televizor cu port HDMI. Astfel, indiferent de sistemul de operare al gadget-urilor lor,folosind o conexiune wireless, utilizatorii pot reda conținutul de pe dispozitivul lor pe un televizor, transformându-l cu ușurință într-un Smart TV.  În același timp, Full Stream asigură funcția dual display, ce oferă posibilitatea de a naviga în continuare pe smartphone, tabletă, laptop sau PC fără a întrerupe conexiunea. Preţul acestui dispozitiv este de 199 lei, iar ţinta de vânzări pentru anul acesta este de 20.000 de unităţi.