Partea română a fost reprezentată de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, de director general APIA,  Florin Marius Faur, şi de reprezentanţi ai Agenţiei în domeniile IT, control pe teren, metodologie, monitorizare, raportare şi relaţii instituţionale.
„În cadrul întâlnirii au fost purtate discuţii pe tema asistenţei acordate prin Proiectul MAKIS (Modernizarea Sistemului de Informare şi Cunoaştere în Agricultură), în vederea accelării absorbiţiei fondurilor UE din domeniul agriculturii.
De asemenea, au fost abordate aspecte privind rolul APIA, schemele de sprijin gestionate de aceasta, beneficiarii plăţilor pe suprafaţă în cadrul Campaniei 2010, controalele pe teren, sistemul IT aferent instituţiei, precum şi sistemul de identificare a parcelelor agricole.
Totodată, au fost exprimate aprecieri pozitive cu privire la aplicaţia de identificare online a parcelei agricole „IPA online”, la avantajele pe care le conferă utilizarea acestei facilităţi în procesul de acordare a sprijinului financiar pe suprafaţă”, se arată într-un comunicat de presă al APIA.
În finalul întâlnirii părţile şi-au exprimat acordul cu privire la necesitatea continuării cooperării precum şi la beneficiile pe care procesul de acordare a sprijinului financiar pentru fermieri le poate obţine în cadrul Proiectului MAKIS.