K Tech Electronics a realizat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 78 milioane de dolari, in crestere cu 25% fata de perioada similara a anului trecut.

In aceasta perioada, divizia de retail, prin lantul de magazine Ultra PRO Computers, a contribuit cu 49%, iar divizia distributie a detinut o pondere de 51%.

„Prin intermediul celor două divizii am reusit sa atingem in cel de-al treilea trimestrul o cifra de afaceri de 23,6 milioanedolari, in crestere cu aproximativ 15% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007”, a declarat Catalin Butolo, Director de Marketing al K Tech Electronics.

Brandul Ultra Pro Computers detine, in primele noua luni ale anului, o cota de 10,5% din piata, in topul vendorilor.

K Tech Electronics isi mentine in acest fel tinta de afacerie pentru intregul an, si anume vanzari in crestere cu 15-20% fata de anul trecut.

„Obiectivele noastre vor fi insa conditionate si de evolutia pietei din acest trimestru, mai ales ca la nivelul pietei se resimte o amanare a achizitiilor de IT. Incetinirea ritmului de crestere din aceasta perioada are la baza criza economica la nivel mondial, fluctuatia puternica a cursului valutar si introducerea noilor norme bancare privind acordarea creditelor de consum”, a completat Catalin Butolo.

In functie de rezultatele financiare din acest an, dar si de evolutia pietei imobiliare din aceasta perioada, compania va stabili politica de extindere a retelei de magazine Ultra PRO Computers in 2009.

Pana la finalul anului, K Tech Electronics va inaugura doua magazine Ultra PRO Computers in centrele comerciale din Sibiu si Braila, investitia totala pentru acest an ridicandu-se astfel la un milion de dolari.Divizia retail va dispune la finalul anului de 54 de magazine Ultra PRO Computers, din care 8 in Bucuresti.

K Tech Electronics a realizat in anul 2007 o cifra de afaceri de 105 milioane dolari si un profit operational de aproximativ 2,1 milioane dolari, mai mare cu 25% comparativ cu anul 2006.