Ecoturismul şi călătoriile pentru evenimentele sportive vor fi tendinţele turistice de anul viitor, potrivit estimărilor făcute de British Airways. Printre cele mai mari atracţii de anul viitor, Campionatul Mondial de Fotbal şi Olimpiada de iarnă vor fi principale motoare care vor ridica turismul în ţările organizatoare.

În cazul în care predicţiile se vor dovedi adevărate, Africa de Sud, organizatoarea ediţiei din 2010 al Cupei Mondiale de Fotbal, va fi una dintre ţările câştigătoare la capitolul turism internaţional. De asemenea, Vancouver, unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice de iarnă, va deveni o destinaţie populară în rândul multor turişti.

Stockholm va atrage un număr mare de turişti „eco”, dat fiind statutul de „Capitală Verde a Europei”, pe care  oraşului suedez îl are în 2010.

Avantajul Capitalei Culturale Europene

O altă ţară, despre care se estimează că va fi o destinaţie de top anul viitor este Lituania, în condiţiile în care capitala Vilnius, care este anul acesta Capitala Culturală Europeană a Europei, titlu care în mod sigur i-a adus o mai mare vizibilitate ca destinaţie turistică.

Studiul realizat de British Airways a mai amintit şi Turcia ca una dintre ţările care vor sta bine la capitolul vizitatori străini. Este de aşteptal ca Istanbulul să fie şi anul viitor vizitat de un număr mare de turişti veniţi să admire atracţiile romane şi bizantine din metropola turcească.

New York şi Las Vegas, jackpoturile Statelor Unite

Cât priveşte „ţara tuturor posibilităţilor”, principalele destinaţii din SUA care îi vor ademeni pe turişti vor fi tot New York şi Las Vegas, oraşe care se vor regăsi şi printre destinaţiile internaţionale de top ale anului viitor. Republica Dominicană, cu ale ei plaje superbe din Punta Cana va fi o altă destinaţie care va gusta succesul în ceea ce priveşte numărul de turişti în 2010. Tot ca destinaţie de vară este menţionată în studiu şi Maldive. 

Dubrovnik, superbul oraş croat de la malul Mării Adriatice, care se bucură de o mare popularitate în rândul turiştilor români, este o altă destinaţie pe care se mizează în 2010.

Un număr însemnat de turişti se aşteaptă să atragă şi oraşul Delhi, din India, unde vor avea loc, anul viitor Jocurile Commonwealth, eveniment multisport, ţinut odată la patru ani care reuneşte în competiţie sportiv din ţările care au făcut parte din Imperiul Britanic.

SURSA: British Airways