Afacerea prin care DEGI (Deutsche Gesellschaft Für Immobilienfonds M.B.H – fosta divizie de investitii a grupului german Allianz, acum parte a Aberdeen Property Investors Group) a preluat centrul comercial Iris Shopping Center Titan de la Avrig 35, companie controlata de Alexander Hergan a fost incheiata, anunta CBRE|Eurisko.

„Tranzactia se ridica la aproximativ 140 de milioane de euro. Proiectul din Titan se desfasoara pe o suprafata de teren de aproximativ 10 hectare si cuprinde primul hipermarket Auchan de pe piata locala, cu o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati, precum si un centru comercial cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati, care urmeaza a fi deschis in vara acestui an. Intregul proiect va avea o suprafata construita de 60.000 mp”, spune Florin Tirla, account manager, capital markets CBRE|Eurisko.

Anul trecut DEGI a achizitionat prin intermediul Eurisko, pentru 110 milioane de euro, cele trei imobile de birouri din portofoliul britanicilor de la Charlemagne Capital (Millennium Business Center, PGV Tower si Construdava).
 
Echipa de consultanti DEGI a fost formata din Alexandra Dimofte si Florin Tirla din partea CBRE|Eurisko (imobiliar), EC Harris (tehnic), KPMG (financiar) si Tuca Zbarcea & Asociatii (legal).

„Aceasta tranzactie confirma previziunile consultantilor CBRE|Eurisko. Noi apreciem ca piata locala de investitii este mai putin afectata de criza imobiliara prin care trec Statele Unite ale Americii si nu numai. In contextul instabilitatii pietelor financiare internationale, anul acesta, fondurile de investitii sunt doar mai precaute. De altfel, valoarea tranzactiilor pietei de investitii din Romania raportata pentru prima jumatate a acestui an (903 milioane de Euro) este doar cu putin mai mica fata de cea din prima jumatate a anului trecut (999 milioane Euro)”, apreciaza Alexandra Dimofte, head of capital markets, CBRE|Eurisko.
Razvan Zamfir

Sursa: CBRE|Eurisko