Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu funcţii de conducere din companiile mici şi mijlocii din România vor beneficia gratuit de cursuri de formare şi îndrumare pentru dezvoltarea afacerilor şi aptitudinilor profesionale. ICIMM va fi implementat în etape pe parcursul următorilor doi ani şi jumătate. Proiectul Online Business School îşi propune să îndrume 6.000 de manageri şi lideri de afaceri din IMM-urile din România.

Proiectul ICIMM este realizat cu foduri europene, în urma obţinerii unei finanţări în valoare de aproximativ 18 milioane lei în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Romtelecom Business Solutions coordonează proiectul demostrându-şi încă o dată angajamentul de a susţine companiile româneşti prin livrarea de soluţii personalizate de comunicaţii la cheie. Bluepoint IT Solutions este un furnizor de soluţii IT şi de e-learning, responsabil pentru aplicaţia care va conţine variate cursuri online. OTE Academy este o organizaţie destinată training-ului vocaţional, subsidiară a OTE în Grecia. Bluepoint IT Solutions şi OTE Academy vor oferi conţinutul digital pentru dezvoltare profesională care va fi oferit prin intermediul programului către participanţi.

Prima fază a proiectului ICIMM constă într-o serie de seminarii informative organizate în întreaga ţară. În cadrul acestor seminarii, managerii de IMM-uri pot afla mai multe informaţii despre proiect şi despre oportunităţile pe care le oferă acesta pentru dezvoltarea abilităţilor lor antreprenoriale şi profesionale.

Aceste seminarii se vor desfăşura în perioada 17 mai-9 iunie, în următoarele oraşe: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj, Craiova şi Iaşi. Mai multe detalii despre calendarul seminariilor şi despre etapele proiectului sunt disponibile pe website-ul dedicat proiectului, www.bizschool.ro.