Un aparat special conceput pentru crearea de Bitcoini, care în februarie era disponibil pentru precomenzi la un preţ de circa 1.800 de dolari, se vinde acum cu peste 30.000 de dolari pe eBay.

În ultimii ani, o mână de companii s-au întrecut în dezvoltarea unei noi generaţii de computere special construite pentru crearea de bani digitali şi mulţi speculatori din lumea Bitcoin sunt nerăbdători să pună mână pe aceste dispozitive. Săptămâna aceasta, una dintre aceste companii, Butterfly Labs, va livra primul computer făcut la cerere, cu şase luni de întârziere.

Tranzacţiile cu Bitcoini nu sunt înregistrate de nicio bancă centrală sau firmă de brokeraj. Ei sunt creaţi de o reţea de computere de tip peer-to-peer (de la utilizator la utilizator). Aceste computere ţin evidenţa transferurilor de Bitcoin şi la fiecare zece minute intră într-un fel de loterie codificată a cărui câştigător este răsplătit cu 25 de Bitcoin pentru munca depusă. În acest fel intră în reţea noi Bitcoini.

Pentru minerii de Bitcoin numele jocului este criptografia. Şi biletul de loterie este un număr care reprezintă o cantitate imensă de date ce se crează printr-un algoritm criptat. Dacă unul dintre mineri – sau un grup de mineri – pot rezolva aceşti algoritmi mai repede decât alţii primesc în schimb 25 de Bitcoini. Pe măsură ce valoarea monedei digitale a urcat la cer, minerii au aruncat în reţea tot mai multă putere de calcul.

Când a apărut Bitcoin pe piaţă, puteai obţine banii cu un simplu PC, însă acum este pur şi simplu imposibil. De fapt, acum este nevoie de circa 9 milioane de ori mai multă putere de procesare pentru a produce Bitcoini faţă de cât era nevoie
la început.

În ultimii ani, trei companii: Butterfly Labs, Avalon Asics şi Asicminer s-au întrecut în construirea unor computere pe care le numesc ASICS: Application-Specific Integrated Circuits, care nu fac altceva decât să creeze bilete pentru loteria minerilor Bitcoin.

Pur şi simplu conectezi acest dispozitiv la computerul personal, rulezi un software şi aştepţi să apară Bitcoini. Aceste maşini sunt atât de puternice încât îngreunează şi mai mult activitatea celorlalţi mineri.

Citeşte şi Cine este românul implicat într-una dintre cele mai complexe SCHEME FINANCIARE din lume