Pentru 2012, compania estimează venituri totale de 114.600 lei şi cheltuieli totale de 85.100 lei.

Numărul prognozat de salariaţi la finele anului este de 490 persoane.

În data de 26 martie 2012, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de către stat la societatea Cupru Min SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,77 milioane euro.

Preţul de pornire a fost de 57,36 milioane euro. Ulterior, licitaţia a fost anulată, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

Strategia de privatizare a societăţii Cupru Min Abrud a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern, iar privatizarea a fost cuprinsă ca angajament în Scrisoarea de Intenţie în cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, având ca termen de realizare finalul lunii aprilie 2012.

La începutul acestei luni, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat că este necesară reevaluarea societăţii Cupru Min, la fel şi în cazul tuturor proiectelor care fac referire la resursele naturale.

‘Este necesar acest proces /reevaluarea Cupru Min, n.r./, la fel cum sunt necesare toate aceste reevaluări la subiectele ce ţin de resursele naturale. Este un angajament pe care l-am luat cu toţii în programul de guvernare şi sunt decisă să ţin cont de el. În prezent, societatea se află în procedura de obţinere a unei noi autorizaţii integrate de mediu. Vrem ca acest proces să fie realizat în acord cu obiectivele pe care ni le-am asumat în programul de guvernare’, a afirmat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a precizat că, în prezent, Cupru Min derulează activităţi de extracţie şi procesare reglementate prin intermediul unei autorizaţii de mediu emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, valabilă până în data de 4 februarie 2013, dar şi printr-o autorizaţie integrată de mediu, emisă de ARPM Sibiu pentru iazurile de decantare şi haldele de steril rezultate din procesul de extracţie-procesare, care a expirat deja la 31 decembrie 2011.
SURSA: Agerpres