Nu, nu-l acuz că are cunoștințe aprofundate în acest domeniu și nici nu-l suspectez că ar fi cerut sfaturile unor profesioniști. Dar, totul i-a ieșit ca la carte. A început cu o televiziune, care i-a adus imagine și bani, iar acum continuă cu un partid. Iar lucrurile par a merge spre nivelul următor.
Urmează alegerile, iar Partidul Poporului (da, a fost, din nou, inspirat) va intra în Parlament. De acolo se trezește, urgent, la guvernare, fiind cel mai comod partener în orice fel de construcție politică. Ultimul pas este candidatura la prezidențiale. Acolo, în turul al doilea, cu un contracandidat de anvergura lui Baconschi, Diaconescu are șanse mari să câștige. Și asta fără să pomenească măcar o dată de arma secretă: Elodia. O fi rău, o fi bine? Niciodată nu se știe. Cert este că atunci când va avea Dan Diaconescu serviciile în mână, probabil românii vor dormi liniștiți. Vor afla unde este Elodia și dacă și-a făcut Cioacă nevoile între Bran și Râșnov. Lăsând gluma la o parte, rămâne un scenariu de coșmar. Nu e mare diferență între miniștrii pe care îi avem acum și cei pe care i-ar propune Diaconescu: ori Elena Udrea, ori Magda Ciumac, tot cam pe acolo… Ba chiar ar fi și mult mai comici: în loc să plângem, ­ne-ar face să râdem isteric.
De adevăratele aberații ale acestui scenariu ne dăm seama când aflăm programul economic  al Partidului Poporului. Cu niște principii care pot avea sens, dar cu niște măsuri fanteziste, România va intra sigur in faliment în câteva luni. Diaconescu și ai lui au promis 20.000 de euro fiecărui român. Asta înseamnă, din start, pe undeva pe la 400 de miliarde de euro, adică bugetul țării pe vreo patru ani. Nici măcar țările arabe, doldora de petrol, nu prea și-ar permite un asemenea lux. Și acesta este doar cel mai la îndemână exemplu.
Dacă am încerca să revenim la un ton sobru, am putea spune că Partidul Poporului aplică niște măsuri de stânga la niște principii de dreapta, adică devine o copie, cel puțin la fel de reușită, a partidului care astăzi este la guvernare. Diaconescu își cunoaște, mai bine ca oricine, publicul. Acum îl face să se uite la televizor, la alegeri îl va convinge să-l voteze. Asta, pentru că cei cărora micul mogul li se adresează au două mari calități: sunt foarte mulți și nu excelează printr-o  inteligență ieșită din comun. Trebuie să recunosc, nu sunt mare fan al Uraniei, dar dacă o să aflu în horoscopul ei că voi primi în 2014 vreo 20.000 de euro de la stat, promit că o să emigrez. Deși, voi avea mari emoții și așa: OTV-ul chiar are șanse să devină un brand universal.