Compania PN Ehad Invest, subsidiara a dezvoltatorului israelian Aura Group a obtinut o finantare de 19 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului Green Hills din Piatra Neamt.

Creditorul este Bank Leumi Romania, banii urmand sa fie virati in trei transe. In prima transa vor fi acordati 2,6 milioane de euro ca refinantare a achizitiei a doua terenuri, pe unul dintre ele urmand sa fie construit Green Hills. A doua etapa va insemna finantarea primei faze de constructie a proiectului, urmand sa valoreze 8,6 milioane de euro, iar cea de-a treia, de 7,7 milioane de euro va fi acordata pentru a doua faza a constructiei. Garantia acordata de PN Ehad Invest consta in terenuri si actiuni ale companiei.

Constructia Green Hills a fost deja demarata, 40 din cele 230 de apartamente fiind vandute pana in prezent, potrivit dezvoltatorului.

Aura Group a mai obtinut, in afara de creditul pomenit, finantari de 112 milioane de euro, dintre care 80 de milioane de la BERD pentru finantarea lantului de centre comerciale Galleria, 17 milioane de euro de la MKB destinate dezvoltarii imobilului de birouri Primavera Tower din Ploiesti. Cu 15 milioane de euro a creditat OTP constructia Nasaud Shopping Mall din Capitala si a proiectului rezidential Primavera Valley View din Brasov, si, in fine, inca trei milioane de euro de la Leumi Bank pentru finantarea partiala a dezvoltarii proiectelor Sun Valley residence din Snagov si Primavera Fountain Park din Bucuresti.

Aura Group a intrat pe piata autohtona din 2005, avand in dezvoltare circa 4.000 de apartamente, sapte centre comerciale si doua sedii de birouri.

Sursa: Aura Group