Conform sursei citate, această reuniune este ultima pe teme de coeziune, programată a avea loc înainte de prezentarea de către Comisia Europeană a propunerii pentru viitorul buget UE, ce va avea loc în data de 2 mai. O propunere privind politica de coeziune post-2020 va fi anunţată ulterior prezentării proiectului de buget. 

Discuţiile în cadrul CAG s-au axat pe sfera de acoperire şi priorităţile viitoare ale acestei politici. În acest context, Corina Creţu şi-a exprimat convingerea că Europa are nevoie de o politică de coeziune pentru toate regiunile, apreciind însă că păstrarea status quo-ului nu reprezintă o opţiune. 

De asemenea, ea a subliniat necesitatea de a asigura o mai mare flexibilitate pe viitor, un demers personalizat în funcţie de nevoile regionale care să includă, de exemplu, o nouă metodă de alocare şi noi indicatori, precum şi o legătură mai strânsă între politica de coeziune şi reformele structurale. 

"Suntem conştienţi de impactul tot mai mare pe care procesul de globalizare îl are asupra regiunilor", a spus comisarul european, referindu-se la priorităţile de investiţii, informează Agerpres. 

Ea a subliniat şi necesitatea de a sprijini regiunile pentru ca acestea să realizeze tranziţia industrială, să se angajeze pe calea inovării şi să investească în propriile comunităţi prin intermediul specializării inteligente. 

De asemenea, comisarul pentru politică regională a trecut în revistă, pentru miniştrii reuniţi în Consiliu, progresele înregistrate în cadrul celor şapte acţiuni de comunicare destinate să îmbunătăţească vizibilitatea politicii de coeziune, acţiuni ce au fost prezentate împreună cu comisarul Marianne Thyssen, în luna aprilie 2017.