“Nu mai sunt nici director executiv, am renunţat la a lucra într-o companie. Vreau să fiu un om liber, vreau să stau liniştit, am o experienţă în spate şi pot să ofer consultanţă”, a declarat Constantin Tampiza, citat de Agerpres. Pe parcursul a zece ani, Constantin Tampiza a deţinut funcţia de director executiv al Lukoil şi de coordonator al strategiei de dezvoltare a companiei în România.

El a precizat că negociază în prezent cu mai mult companii cărora doreşte să le ofere consultanţă. ‘Vreau să susţin climatul investiţional din România, mediul de afaceri. Negociez cu mai multe companii, voi oferi consultanţă’, a spus Tampiza.

Constantin Tampiza este originar din Republica Moldova, dar din 2004 este şi cetăţean român. S-a alăturat grupului Lukoil în urmă cu 10 ani, după ce fusese anterior, rând pe rând, primar al oraşului Chişinău, vicepremier al Republicii Moldova şi ministru al Economiei şi Finanţelor din această ţară, dar şi parlamentar.

"Vreau să fiu liber, să nu mai ajung să ajung la birou şi să stau în fotoliu. Eu am bătrîneţile aranjate, am şi nişte imobiliare, rămân şi cu activitatea de consultanţă şi mai am şi vreo 400 de hectare în Republica Moldova unde am pomi fructiferi şi exploataţie agricolă. Dar asta va fi mai mult un hobby", a spus Tampiza pentru Economica.net.

Înfiinţată în anul 1998, compania Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie, potrivit Agerpres.