Capital a anunțat încă din luna mai că Antena își va scoate televiziunile din grila must carry, pe un model folosit anterior de Pro TV. 

Antena, spun sursele Capital, plănuia să iasă din must carry încă de la 1 iunie, însă nu a reușit să ajungă la un acord cu niciuna dintre marile companii de cablu, până la acea dată. Grupul ia acum în calcul data de 1 iulie, însă și aceasta ar putea fi depășită, în funcție de rezultatele negocierilor. Sumele pe care cabliștii ar trebui să le plătească grupului pentru a îi retransmite posturile sunt de orinul milioanelor de euro. 

În cazul Pro TV, veniturile postului au crescut substanțial după ce au ieșit din grila obligatorie, fără ca audiențele să fie afectate. Și în cazul Pro TV au fost negocieri dure, în parte purtate inclusiv prin acuzații în presă. 

Decizia Antena , spun sursele Capital, ar veni ca urmare a scăderiii încasărilor din publicitate.
Nici de această dată, reprezentanții Antena 1 nu au comentat informațiile. 

Atunci când a decis, în 2013, să se retragă din grilă, ProTV, principalul concurent al Antena, a intenţionat să obţină venituri suplimentare de la operatorii de cablu.

Și a reuşit. Cât timp se află în grila must carry, televiziunile nu primesc bani de la companiile de cablu. Televiziunile mai mici îşi doresc să fie în această listă, pentru a îşi creşte audienţa, însă cele mari, căutate de mare parte din publicul din România, îşi pot permite să ceară cabliştilor bani pentru prezenţa în grilele lor.

În prezent, Antena 1 este, de departe, cea mai mare televiziune din lista must carry, Antena 3 este una dintre cele mai mari televiziuni  de ştiri.

După decizia Pro TV, din 2013, au existat mai multe discuţii şi şicane între televiziune şi firmele de cablu însă, în cele din urmă, beneficiind şi de suţinerea publicului, Pro TV a reuşit să negocieze o sumă pe care să o primească pentru a fi difuzată pe cablu.

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, şi prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice şi posturile private aflate sub jurisdicţia României, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat şi operatorilor DTH.