Concursul XTB Trading Cup va aduna, anul acesta, concurenți din România, Polonia, Cehia, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Turcia, Portugalia, Italia și marea Britanie. Principalul premiu va fi suma de un milion de euro, iar cele trei premii mai mici cosntau în autoturisme Mercedes SLK. Participarea se face utilizând bani virtuali, dar în condiții de piață reală.
„Premiul va fi câștigat de concurentul care va realiza cel mai bun randament total, pe toate cele trei sectoare de tranzacționare cuprinse în concurs: foex (inclusiv mărfuri și indici bursieri), acțiuni și opțiuni, cu ponderi diferite în calculul global al randamentului pe concurent – detaliile sunt în regulamentul de concurs de pe website-ul nostru”, a declarat Victor Safta, directorul X-Trade Brokers România. „Având în vedere nivelul premiilor și dimensiunea concursului, avem un partener de excepție care va audita concursul, anume compania Ernst & Young”, adaugă acesta.
Prima ediție a concursului din Românie (trei în total) a adunat un număr mare de participanți, respectiv 40.000, cu care a surclasat țări cu tradiție în tranzacționarea pe piețe financiare. „Acum concursul este și mai provocator, în primul rând prin dimensiunea fantastică a premiului și în aldoilea rând pentru că avem ocazia de a fi campionii Europei la tranzacționarea online pe piețele financiare”, arată Victor Safta.
Consursul are două etape, prima, în perioada 12-24 aprilie, acoperă latura educațională, informând și antrenând participanții în ceea ce privește platforma de tranzacționare, instrumentele de analiză tehnică și fundamentală, iar cea de-a doua, în perioada 25 aprilie – 21 mai, va constitui concursul propriu-zis. După perioada de pregătire, toate conturile demonstrative se egalează la „ora zero” la nivelul inițial de 10.000 de euro (bani virtuali), cu care fiecare concurent va tranzacționa. Pe 21 mai, participantul cu cel mai mare randament compus pe cele trei sectoare va câştiga marele premiu.
„Pentru a avea șanse reale de câștig, în primul rând trebuie sp înveți să tranzacționezp și să îndrăznești să vrei un milion de euro, apoi trebuie ca în prima etapă să vii la seminariile gratuite pe care le organizăm, să ceri sfaturile analiștilor noștri, să înțelegi piața etc”, arată șeful X-Trade Brokers România.
La concurs poate participa orice persoană cu vârsta de peste 18 ani, cetățean român sau rezident în România. Gala de premiere va avea loc pe 17 iunie la Londra.