'Clienţii vor avea la dispoziţie în mod gratuit un sistem de alocare automată, care va fi integrat în procesul de rezervare din 8 aprilie. Wizz Air va aloca locuri apropiate pasagerilor care călătoresc împreună pe aceeaşi rezervare, acolo unde acest lucru este posibil. Clienţii îşi vor putea schimba locul alocat cu un alt loc pentru un comision care începe de la un euro. Schimbarea va putea fi efectuată pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru smartphone Wizz, cu până la 3 ore anterior plecării aeronavei. Locurile preferate, cum ar fi cele de pe primul rând pentru debarcare rapidă sau locurile cu spaţiu suplimentar pentru picioare pot fi rezervate pentru un comision mai mare, în funcţie de disponibilitate şi conform regulii primului solicitant', arată un comunicat Wizz Air remis AGERPRES.

 

Sistemul de locuri alocate va funcţiona, începând cu 4 mai, pe rutele Budapesta-Barcelona, Katowice-Londra, Bucureşti-Dortmund, iar din 19 mai va fi introdus pe toate cele 360 de rute ale Wizz Air, din cele 37 de ţări unde operează.

Taxa suplimentară este între un euro şi 23 de euro, în funcţie de solicitările pasagerilor – primul rând, locuri în faţă, locuri în partea din faţă a cabinei, locuri cu spaţiu suplimentar pentru picioare, partea din spate a cabinei.

'Mă bucur că vă pot prezenta această îmbunătăţire majoră pentru clienţii noştri, care vine ca parte a dezvoltării constante de servicii şi operaţiuni mai bune. Satisfacţia clienţilor a fost în centrul misiunii noastre când am lansat compania în urmă cu mai mult de 10 ani şi continuă să ne ghideze acţiunile în fiecare zi. Sunt convins că trendul companiilor aeriene de a reintroduce locurile alocate reflectă ceea ce consumatorii apreciază cel mai mult în prezent, când călătoresc: un tarif de călătorie accesibil şi o experienţă confortabilă şi fără griji. Avem 180 de locuri în fiecare dintre cele 55 de aeronave A320, iar din noiembrie vom avea 230 de locuri în noul nostru A321. Alocarea locurilor vine ca parte dintr-o serie de etape de îmbunătăţire a experienţei planificate în 2015, pe care le vom anunţa în curând', subliniază Gyorgy Abran, Chief Commercial Officer Wizz Air.

Wizz Air operează o flotă de 55 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 360 de rute care asigură legătura între 110 destinaţii din 37 de ţări. Compania a transportat 15,8 milioane pasageri, în 2014.