Commerzbank intenţionează, de asemenea, să suspende plata dividendelor, conform procesului de reorganizare demarat de noul director general Martin Zielke, transmite Bloomberg. 

Marţi dimineaţă, titlurile Commerzbank au scăzut cu 0,7%, la şase euro, la Bursa de la Frankfurt după ce, luni, au înregistrat un declin de 4,4%. 

Măsurile de restructurare planificate vor fi implementate până în 2020 şi vor costa un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), a anunţat publicaţia germană Handelsblatt, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Deja Commerzbank a concediat 5.200 de angajaţi, conform programului anunţat anterior de fostul director general Martin Blessing. 

Şi şeful Deutsche Bank AG, John Cryan, a suspendat plata dividendelor, ca parte a procesului de reorganizare menit să majoreze profitabilitatea şi capitalul celei mai mari bănci germane. 

Planurile de restructurare ale Commerzbank trebuie aprobate de conducerea băncii şi ar putea fi prezentate vineri, susţine Handelsblatt. La sfârşitul lunii iunie banca avea aproximativ 50.000 de angajaţi. 

Sectorul bancar din Europa are nevoie de mai multe fuziuni transfrontaliere pentru a fi mai profitabil, a declarat miercuri directorul general de la Deutsche Bank, John Cryan, informează Reuters.

Simultan, John Cryan a dezminţit informaţiile apărute în presă referitoare la o posibilă fuziune între Deutsche Bank şi rivala Commerzbank, care este deţinută parţial de statul german.

"Avem nevoie de mai multe fuziuni, atât la nivel naţional cât şi dincolo de frontierele naţionale", a declarat John Cryan la o conferinţă în care a criticat printre altele regionalismul care domină în rândul băncilor din Europa. Întrebat de cineva dacă şi Deutsche Bank se va angaja într-o achiziţie de talie mare, John Cryan a răspuns "nu prea curând".

Profiturile băncilor europene sunt în scădere în condiţiile în care creşterea economică rămâne negativă iar dobânzile se situează la un nivel foarte scăzut, fiind chiar negative în unele cazuri, iar băncile continuă să îşi reducă portofoliul de credite neperformante. În special băncile germane au dificultăţi de pe urma politicii de relaxare cantitativă demarată de Banca Centrală Europeană deoarece a devenit mai scump pentru bănci să depoziteze lichidităţi la BCE.

AGERPRES