În ceea ce priveşte scrisoarea transmisă Comisiei Europene de o serie de miniştri ai Economiei şi Industriei în legătură cu criza oţelului, CE a dat asigurări că "împărtăşeşte" îngrijorările prezentate de aceştia şi că va participa la o reuniune pentru a stabili împreună cu statele membre paşii ce vor trebui făcuţi în criza siderurgică. 

"CE este foarte conştientă de situaţie şi este preocupată de problemele de supraproducţie şi supracapacitate din sector", a afirmat Caudet. 

Scrisoarea menţionată, adresată vicepreşedintelui CE Jyrki Katainen, comisarului pentru Piaţa Internă şi Industrie, Elzbieta Bienkowska, şi celui pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, denunţă diferenţa de condiţii în privinţa oţelului, generată de supracapacitatea la nivel mondial. 

De asemenea, în scrisoare se insistă ca UE"să nu rămână pasivă", fiind în joc pierderi de locuri de muncă şi închideri de fabrici siderurgice şi se cere CE să recurgă la toate măsurile disponibile pentru a combate concurenţa neloială. 

Totodată, se cere investigarea practicilor de dumping ale Chinei. 

În plus, toate ţările semnatare solicită o "rapidă rezolvare a cererilor", deoarece nu se poate aştepta până când pagubele provocate de aceste practici neloiale vor fi irecuperabile pentru industria siderurgică europeană. 

Scrisoarea este susţinută de Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Luxemburg şi Polonia. 

Pe de altă parte, Executivul a dat asigurări că va utiliza toate instrumentele pe care le are la dispoziţie "pentru a sprijini industria şi condiţii egale" în sectorul european al oţelului şi că în acest context se înscrie şi Planul de Investiţii al UE, cunoscut drept "Planul Juncker'. 

Anunţul Comisiei a fost făcut în aceeaşi zi în care industria oţelului a convocat o manifestaţie de protest la Bruxelles, pe 15 februarie, când va avea loc şi o reuniune a înalţilor reprezentanţi din siderurgie, la care va participa şi CE.

AGERPRES