Citroën C3 Picasso, noul membru al familiei C3 va fi prezentat oficial la urmatorul Salon International Auto de la Paris, urmand a fi lansat pe piata autohtona in a doua jumatate a anului 2009, au declarat pentru Capital Online, oficialii reprezentantei locale a constructorului francez.

Potrivit acestora, lansarea comerciala pe plan international a noului C3 Picasso va avea loc in primul trimestru al anului viitor.

Modelul C3 Picasso se va incadra in segmentul de monovolume B2, iar dimensiunile sale vor fi de 4,08 m lungime, 1,73 m latime si 1,62 m inaltime. Partea frontala a noului model va fi compacta, iar spatele perfect vertical, combinatice ce face ca spatiul de la interior sa poata fi valorificat cat mai bine, astfel incat volumul portbagajului ajunge la 500 de litri sub tableta, in configuratia cu cinci locuri.

Suprafata vitrala a modelului C3 poate atinge 4,52 metrii patrati si se calaseaza printre cele mai extinse din acest segment.

In privinta motorizarilor, C3 Picasso beneficiaza de doua propulsoare pe benzina de ultima generatie, VTi, cu o putere de 95 CP si respectiv 120 CP. Pe langa aceste doua motoate pe benzina, C3 Picasso beneficiaza si de doua propulsoare diesel, HDi 90 si HDi 110 FAP.

Nivelul emisiilor de CO2 al acestor propulsoare este suficient de scazut si poate ajunge la 125g/km in cazul motorului diesel Hdi 90.