Chrysler are in plan sa investeasca 1,8 miliarde de dolari pentru extinderea si reutilarea unei fabrici de asamblare din Detroit, conform declaratiilor lui Tom LaSorda, vicepresedintele producatorului american. Fabrica asambleaza in acest moment modelul Jeep Grand Cherokee.

Investitia va fi directionata spre largirea uzinei cu 285.000 metri patrati si utilarea sa pentru a asambla noi modele. Acestea vor fi autovehicule „verzi”, spre deosebire de modelul Jeep Grand Cherokee care este in acest moment asamblat in uzina din Detroit.

LaSorda a anuntat ca fabrica va fi reutilata pana la finele anului viitor si va incepe sa asambleze noile modele cel mai devreme in 2010.

Nu doar Chrysler a anuntat ca are in plan reutilarea uzinelor pentru a produce modele eficiente. Si Ford a declarat in urma cu o luna ca va adopta acelasi plan in uzinele din SUA pentru a produce masini mici in defavoarea SUV-urilor si a camioanelor.

Si Toyota a suspendat productia de camioane si de SUV-uri de pe piata din America, luand insa decizia de a dezvolta o uzina care va produce din 2010 modelul hibrid Prius.

General Motors a aplicat de asemenea aceeasi strategie, reducand productia de SUV-uri si stabilind inchiderea a patru fabrici pana in 2010.

In acest moment piata americana a SUV-urilor trece printr-o perioada dificila pe fondul cresterii pretului la combustibili.

Sursa: CNN Money