General Motors (GM) a publicat primele detalii si imagini ale nului Chevrolet Cruze, al carui debut este programat la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie. Cruze se alatura astfel sedanului Insignia, recent lansat, si a fost dezvoltat ca un model global, urmand a fi comercializat pe pietele din Europa, America de Nord si Asia.

Varianta pentru Europa, ce urmeaza a fi lansata in luna martie 2009 va avea disponibile doua tipuri de motorizari pe benzina si una diesel. Propulsoarele pe benzina vor avea o capacitate de 1,6 si 1,8 litri, si o putere de 112, respectiv 140 CP. Motorul diesel va avea o capacitate de 2,0 litri si va fi capabil sa dezvolte 150 CP. Dotarea standard va avea o cutie de viteze manuala, in cinci trepte, insa optional va fi disponibila si o cutie automata, cu sase trepte.

Versiunea destinata pietei nord-americane va inlocui actualul model Cobalt si cel mai probabil va fi propulsat de un motor in patru cilindri, cu o capacitate de 1,4 litri, turbo alimentat.
Productia acestui model va avea loc la fabrica GM din Ohio si va incepe in anul 2010, curand dupa aceea urmand sa inceapa si activitatile comerciale.

Sursa: Motor Authority