‘Trebuie să fii prea cinic pentru ca – folosind drept scuză protejarea vieţii locuitorilor unei ţări – să lansezi bombe chiar asupra lor. Asta este culmea cinismului, să distrugi o ţară din cauza capriciului unui grup de oameni’, a declarat Chavez cu ocazia unui eveniment care a avut loc în oraşul argentinian La Plata.

Liderul venezuelean a susţinut că este cel puţin ciudat faptul că preşedintele nrod-american, Barack Obama, a câştigat ‘premiul Nobel pentru Pace’ după ce a ‘moştenit mai multe războaie, le-a continuat, iar acum a pornit o altă acţiune militară, călcând în picioare drepturile omului şi omorând suflete nevinovate’.

În timpul discursului său prelungit, Chavez a citit câteva fraze scrise de liderul cubanez Fidel Castro, care susţine că a avertizat cu privire la un atac iminent al NATO asupra Libiei.

Potrivit liderului venezuelean, Castro a menţionat că nu împărtăşeşte ideile politice sau religioase ale lui Gaddafi, însă consideră că Libia este o ţară nealiniată, care a căzut victima unui atac ‘brutal’.
SURSA: Agerpres