"În luna mai 2017, ca urmare a punerii în aplicare a Strategiei de dezvoltare a CFR Marfă, societatea a înregistrat un rezultat brut neafectat de penalităţi, pozitiv, de 3,4 milioane lei. Volumul de mărfuri transportate a crescut, în luna mai 2017, cu 24%, iar parcursul mărfurilor a crescut cu 9,3% faţă de luna mai 2016", arată sursa citată. 

Potrivit CFR Marfă, societatea a participat şi a câştigat licitaţii organizate de Complexul Energetic Oltenia, SN Închideri Mine Valea Jiului şi SC Veolia Energie SA pentru transportul de cărbune, de Administraţia Naţională a Rezervelor Statului pentru transportul de motorină, de Societatea Naţională a Sării pentru manevră la sucursala SALROM Ocna Dej. 

"Printr-o mai bună utilizare a vagoanelor de marfă şi reducerea cu 18% a perioadei între două încărcări succesive s-a reuşit creşterea volumului de mărfuri transportate din grupa metale, cereale, ciment. Aceste prestaţii au contribuit la înregistrarea unor venituri obţinute din activitatea de transport mai mari cu 10,7% decât în luna mai 2016, în timp ce cheltuielile în exploatare, neafectate de penalităţi, au scăzut cu 19% faţa de aceeaşi perioadă", menţionează societatea de transport marfă. 

SNTFM CFR Marfă S.A. este operatorul naţional din România care îşi desfăşoară activitatea pe întreaga reţea feroviară, oferind următoarele servicii: transport feroviar de marfă intern şi internaţional, transport intermodal, logistică de transport, închirieri material rulant, întreţinere şi reparaţii material rulant, alte activităţi. 

De asemenea, societatea efectuează transport pentru toate tipurile de marfă şi toate tipurile de trafic, local şi internaţional, cu vagoane izolate sau trenuri complete. 

CFR Marfă SA funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

AGERPRES