5. HP Envy 13

HP este una dintre principalele branduri de PC-uri. De altfel, americanii de la HP vând cele mai multe PC-uri (desktop-uri și laptopuri) la nivel mondial, cu 23,4% din totalul vânzărilor. De aceea, nu e de mirare că un laptop HP este în topul celor mai apreciate modele de laptopuri ale anului.

HP Envy 13 este un produs pentru cei mai exigenți, atât prin design, cât și ca performanțe. Caracteristicile sale tehnice sunt spectaculoase, dar design-ul îi dă o imagine distinctă, care îl transformă într-unul din laptopurile anului. Cu o carcasă metalică, HP Envy 13 este foarte minimalist, având doar logo-ul HP în centru. În ceea ce privește performanțele, e destul să enumerăm câteva componente pentru a ne face o idee: procesor Intel Core i7, de a opta generație, hard disk SSD și ecran tactil 4K, cântărind 2,5 kilograme. În plus, vine cu Windows 10 preinstalat.

4. DELL XPS 15

Unul dintre laptopurile care întorc privirile. Dell XPS 15 se distinge prin muchiile subțiri și ecranul de 15,6 inci cu afișaj Full HD. Nici la performanțe nu stă foarte rău: un procesor Intel Core i7 mai mult decât rapid, 8 GB RAM și un hard drive hibrid. La fel ca anteriorul model amintit, are Windows 10 preinstalat.

3.  Microsoft Surface Laptop

Microsoft a dezvoltat o gamă puternică de laptopuri, iar Surface Laptop este cea mai recentă adiție, fiind primul laptop echipat cu Windows 10 S. Cel mai mult iese în evidență la design-ul acestui laptop materialul textil folosit la fabricarea sa. Ecranul tactil, de înaltă rezoluție, și durata mare de viață a bateriei sunt alte atu-uri ale unuia dintre cele mai bune laptopuri ale anului, Microsoft Surface Laptop.

2. Apple MacBook

Esența minimalismului practicat de Apple se regăsește în MacBook, cel mai subțire laptop oferit de către americani. Are un singur port, USB-C, un ecran de 12 inci și nicio posibilitate de a înlocui memoria RAM sau unitatea de stocare. Cu toate acestea, este apreciat pentru portabilitate și pentru procesorul de a doua generație, care îmbunătățește vizibil performanțele unui laptop deja foarte performant.

1. Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Încă din nume, Lenovo ne dă indicii cu privire la acest laptop și cu privire la lucrurile de care este capabil. Dacă gama ThinkPad X1 exista deja, Carbon este cel mai nou membru al familiei, care aduce o caracteristică inedită: fibra de carbon a carcasei. Acest material este extrem de ușor și de rezistent, ceea ce face ca Think Pad X1 Carbon să fie mai subțire decât frații săi din gamă, dar și mai ușor.

Cu un ecran Quad HD, un procesor Intel Core i7 Kaby Lake și o greutate de doar 1,13 kg, Carbon este între cele mai bune laptopuri ale anului 2017.