Potrivit sondajului Mugur Isărescu se bucură de încrederea a 41% dintre români, fiind urmat de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – cu 40% şi de Sorin Oprescu cu 37%.
Pe locurile următoare, din punct de vedere al încrederii electoratului, se clasează Crin Antonescu – 32%, Victor Ponta – 25%, George Maior – 22%. Premierul Emil Boc, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul Turismului, Elena Udrea şi preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu au obţinut, fiecare, încrederea a 17% dintre respondenţi. La polul opus se află preşedintele PNG, George Becali cu 8% din totalul voturilor şi preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a obţinut 7%.

Aproape 70% dintre respondenţi (69%) consideră că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită, 9% consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună şi 20% ”nici bună nici greşită”. Nu şi-au exprimat votul sau au spus că nu ştiu 2% dintre cei chestionaţi.

Un procent de 20% dintre respondenţi consideră că Parlamentul poate rezolva problemele cu care se confruntă România în prezent. Totodată, un procent de 17% dintre cei intervievaţi consideră că problemele României pot fi rezolvate de Uniunea Europeană şi tot 17% dintre respondenţi consideră că acestea pot fi rezolvate de sindicate.

Potrivit sondajului, un procent de 12% din respondenţi consideră că preşedinţia poate rezolva problemele României, 9% a votat pentru armată iar 5% pentru investitorii străini şi 5% pentru Guvern. 3% dintre respondenţi nu şi-au exprimat votul sau au spus că nu ştiu, câte un procent de 2% dintre respondenţi au votat pentru intelectuali şi biserică în timp ce clasa politică a obţinut 1% din voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 iunie – 7 iulie 2011, pe un eşantion de 890 de interviuri la nivelul populaţiei adulte a României, şi are o eroare statistică standard de 2,57%, la un nivel de încredere de 95%.