Întrebat la Digi FM care este cel mai mare reproş pe care îl poate face clasei politice din România, după un an de stat în fruntea Guvernului, Cioloş a răspuns: "În general, aş spune insuficientă sinceritate faţă de ceea ce gândesc şi ceea ce spun şi insuficientul apetit pentru reformă, pentru schimbare. (…) Toată lumea face greşeli. Nu ne naştem politicieni, nu ne naştem miniştri sau (…) funcţionari parlamentari, e normal să învăţăm. Dar am impresia că de multe ori, multă lume, odată ce ajunge sus, are impresia că e o ruşine să-ţi recunoşti greşelile şi persistăm în erori şi încercăm să-i convingem pe ceilalţi că, de fapt, noi avem dreptate, în loc să avem curajul să ne schimbăm, să ne adaptăm şi să evoluăm". 

Potrivit premierului Cioloş, citat de Agerpres, "rezistenţa" la schimbare şi la reformă a creat şi această "tensiune" în societate în raport cu clasa politică. 

"Lucrurile astea poate că pe termen scurt fac bine la imaginea unor oameni, dar nu fac bine la sănătatea democraţiei. Şi cred că lucrul cel mai grav care ni se poate întâmpla este ca oamenii să nu mai aibă încredere în instituţiile democratice şi în modul democratic de a face politică", a mai spus Cioloş. 

Totodată, întrebat ce o să-i lipsească cel mai mult de la funcţia de premier, dacă nu o va mai ocupa după alegerile parlamentare, Cioloş a făcut referire la echipa sa. "Ce o să-mi lipsească cel mai mult e echipa, spiritul de echipă pe care l-am întâlnit aici", a recunoscut Cioloş. 

El a precizat că mulţi oameni din echipa lui nu au ştiut ce îi aşteaptă. "Mulţi (…) s-au angajat un pic cu nebunie, să spun aşa, fără să ştie ce-i aşteaptă, dar (…) am învăţat pe parcurs", a mai afirmat Cioloş.