Sondajele reflecta o crestere a tolerantei angajatilor fata de feedbackul si actiunile managerului, precum si dorinta acestora ca in companiile in care activeaza sa existe o politica mai flexibila in privinta mobilitatii angajatului intre departamente precum si o politica mai buna de avansare in cadrul structurii. De altfel, o mare parte din ei ar schimba pozitia cu managerul direct in cazul in care ar primi aceasta propunere.

Sondajele activate in perioada februarie – martie 2010 au generat raspunsuri interesante.

    * La prima intrebare, "Ce actiune a unui sef de cosmar te-ar face sa iti dai demisia?", peste 45% dintre respondenti au afirmat ca nu si-ar parasi actualul loc de munca din cauza sefului, indiferent de reactiile lui.
      23% din respondenti ar renunta la job daca activitatea lor ar fi evaluata constant ca fiind slaba si 17% s-ar da batuti daca ar fi vorbiti de rau atunci cand nu sunt de fata.

    * Daca ar fi CEO pentru o zi in compania in care lucreaza aproximativ 41% din respondenti ar crea o politica mai buna de avansare si de mobilitate intre departamente.
      34% din ei ar crea o politica mai buna de beneficii pentru angajati si peste 20% ar oferi o mai mare flexibilitate in programul de lucru, precum si posibilitatea de a lucra de acasa. Doar 5% ar mari bugetul departamentului in care activeaza acum.

    * La intrebarea "Ai face schimb de job cu seful tau daca ti s-ar oferi sansa?" peste 76% din respondenti ar accepta provocarea. Cei ambitiosi sunt in masura egala de ambele sexe, cu varsta pana in 35 ani, acestia fiind motivati fie de puterea decizionala, fie de oportunitatea de a invata noi activitati care vor contribui in dezvoltarea lor profesionala.
      15% sustin ca seful e cel care nu ar face fata rocadei si peste 8% prefera sa nu isi mareasca aria de responsabilitati, fiind deja prea ocupati sau dorind sa evite asumarea unor riscuri ce pot duce la pierderea jobului.

Analizand rezultatele la cele 3 intrebari observam ca o parte din angajati par a fi influentati de conditiile economice actuale si de un anumit grad de nesiguranta de pe piata locurilor de munca, acestia preferand sa evite situatiile riscante care pot conduce la pierderea jobului. Pe masura ce decizia de a parasi un loc de munca nu va mai fi constransa de economie va fi interesant de masurat perceptia angajatilor fata de management si evolutia ei.

Sondajele au fost realizate atat pe pagina de candidati, cat si pe pagina BestJobs de pe Facebook. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera.