Constructorii vor termina în acest 90,23 kilometri de autostradă şi 45 de kilometri de variante ocolitoare şi vor finaliza modernizarea a 275 kilometri de drumuri naţionale, dar autorităţile trebuie să facă presiuni pentru a putea fi terminate aceste lucrări în acest an, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, potrivit news.ro

”Am devenit faimos cu această replică, dar spus că avem un program de guvernare pe care-l vom urma cu stricteţe. Cred că era necesar, înainte să mă antepronunţ pe un număr de kilometri, pentru că s-au făcut multe promisiuni de-a lungul timpului, să văd situaţia exactă. Situaţia nu este deloc roz”, a spus Cuc.

Ministrul a precizat că, pe baza datelor oferite de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a putut ulterior, când a prezentat bugetul ministerului în Parlament, să ofere datele exacte referitoare la numărul de kilometri de autostradă care vor fi finalizaţi în acest an.

Astfel, potrivit ministrului, vor fi gata, până la finalul anului, 90,23 de kilometri de autostradă funcţionali şi vor fi modernizaţi 275 kilometri de drumuri naţionale. Totodată, vor fi finalizaţi 45 kilometri de centuri ocolitoare.

”Acest lucru mi-a fost transmis de către cei de la CNAIR. Pentru a finaliza asta, trebuie să existe o presiune din partea autorităţilor”, a spus Cuc.

În prezent, România are 733 de kilometri de autostradă, iar fostul ministru al Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat, în decembrie 2016, că România va avea mai mult de 1.000 de kilometri de autostradă în 2018. În plus, Buşe a estimat că numărul de kilometri de autostradă deschişi circulaţiei în 2017 va fi de cel mult 150.

Sursa: news.ro