În jurul serviciilor de medicina muncii, s-a dezvoltat o adevărată industrie: firmele caută să asigure controalele periodice ale angajaților într-un timp cât mai scurt și la un preț avantajos, așa că furnizorii și-au adaptat oferta la cerințele acestora. Marile rețele de clinici medicale și-au format departamente specializate pentru aceste servicii și încearcă să atragă clienții oferind diverse facilități în contractarea și a altor servicii.
În schimb, clinicile independente mizează pe tarife ceva mai mici. Prin urmare, companiile mari, cu sute de angajați, preferă să lucreze cu furnizorii mai mari, profitând de forța lor de negociere a prețurilor, în timp ce firmele mai mici se îndreaptă spre clinicile a căror principală activitate este chiar oferirea serviciilor de medicina muncii.
Spre exemplu, grupul Gecad a încheiat un contract cu MedLife pentru toți angajații, Siemens a ales același furnizor pentru cei 1.400 de salariați din țară, iar TotalSoft lucrează cu Regina Maria (noua denumire a rețelei CMU – Centrul Medical Unirea).
„Pentru serviciile de medicina muncii (circa 400 de angajați) am apelat la rețeaua privată de sănătate Regina Maria“, spune Oana Cuțui, directorul de resurse umane al companiei. „Întrucât legislația prevede anual un control pe care noi îl considerăm minimal, am adăugat câteva analize de rutină, definind astfel un pachet extins“, mai spune ea, explicând că firma a optat pentru acest furnizor de servicii și pentru a transforma o colaborare deja existentă într-una bilaterală (Regina Maria folosește aplicația Charisma Medical Software, unul din produsele TotalSoft).
Cert este că, pentru marile clinici, aceste servicii reprezintă o miză mai mult prin faptul că pot fi o ancoră pentru vânzarea unor servicii suplimentare firmelor, atrăgând astfel venituri mai mari. Așa că, pe măsură ce sistemul medical privat se maturizează și devine tot mai complex, ponderea serviciilor de medicina muncii devine tot mai mică, fără ca cifrele să scadă și în valoare absolută. „În 2010, ponderea veniturilor din medicina muncii a reprezentat 9% din totalul veniturilor, iar pentru anul 2011, deși s-a bugetat o creștere cu 25%, ponderea acestei activități în totalul veniturilor a scăzut la 8%“, spune Robert Chițan, director de promovare-dezvoltare la Gral Medical.
Dar nici acest segment nu a fost ferit de fluctuațiile care s-au înregistrat în toate sectoarele economiei în utlimii ani. „Pentru anul 2010 s-a înregistrat o stagnare a veniturilor generate de medicina muncii față de anul anterior, dar această stagnare s-a înregistrat pe fondul unei creșteri de peste 80% în anul 2009 față de anul 2008“, explică Chițan.
La Medicover, circa 65% din venituri sunt generate de contractele corporate, care au la bază fie servicii de medicina muncii, fie, în marea lor majoritate, servicii de prevenție a bolilor profesionale. „În anul 2011, Medicover estimează o creștere de 20% a cifrei de afaceri pentru acest segment“, spune Laurențiu Trocan, director comercial. „Din informații publice, dimensiunea pieței de medicina muncii și medicină preventivă se ridică la 65 de milioane de euro“, adaugă managerul.
Criteriile de stabilire a tarifelor
La Sanador, segmentul corporate reprezintă 15% din cifra de afaceri a companiei, dar marea majoritate a celor 38.000 de abonați sunt angajați ai companiilor care au semnat contracte cu Sanador. Ponderea acestui segment este mai mic la acest furnizor, pentru că se bazează în principal pe segmentul retail, adică pe clienții care achită consultația pe loc. Tarifele pentru consultații variază în funcție de furnizorul de servicii medicale, de numărul angajaților din companie, dar și de domeniul de activitate al acestora. Pot porni, de exemplu, de la mai puțin de un euro/angajat/an și pot ajunge la mai mult de cinci euro/angajat/an.
Astfel, la o clinică din județul Iași, tariful pentru un angajat TESA care nu lucrează cu calculatorul este de 30 de lei, în timp ce pentru un angajat din același departament, dar care lucrează cu calculatorul, tariful crește la 37 de lei. La clinica Medsana, o consultație de medicina muncii se taxează în funcție de medic.
Astfel, la un medic primar consultația costă 100 de lei, în timp ce la un profesor, 120 de lei. În schimb, o clinică din Buzău oferă servicii de medicina muncii la prețuri ce pornesc de la 45 de lei/an/angajat, tariful fiind mai mare pentru meseriile cu risc crescut. La Medicover, potrivit lui Laurențiu Trocan, în funcție de exigențele fiecărei companii, tarifele pentru un pachet de medicina muncii și medicină preventivă sunt cuprinse între 3 și 80 de euro.
„În cazul Sanador, prețurile variază în funcție de examinări și de numărul de angajați, între 2,5-5 euro/ lună/ angajat și acoperă atât examinările obligatorii de medicina muncii, cât și activitățile ce au drept scop promovarea sănătății la locul de muncă“, spune Mădălina Buculei, director de vânzări.