„Casa pe care ţi-o construieşti cu prietenii“, cum o promovează firma, are o amprentă la sol de 80 mp şi este livrată la pachet pentru a fi montată pe propriul teren. Montajul durează circa trei zile şi este nevoie de 4-5 persoane pentru lucrări.

Suprastructura clădirii este realizată din panouri  OSB, îmbinate cu plăcuţe metalice atât între ele cât şi de elemente adiacente (tălpi,grinzi,cosoroabe). Panourile sunt realizate din elemente ecarisate din lemn de calitatea I cu dimensiuni de 10 cm x10 cm şi placate pe ambele feţe cu panouri OSB 3 de 12 mm grosime. Toate panourile se amplasează pe tălpi din lemn ecarisat de 12 cm x12 cm.La partea superioară a panourilor se montează o cosoroabă cu rol de rigidizare în plan orizontal a panourilor.

Fermele de acoperiş sunt realizate din lemn de răşinoase de calitatea I, cu tălpi superioare şi inferioare de dimensiuni 5 x 15 cm, iar diagonalele şi montanţii de 5 cm x 10 cm. Prinderea barelor în noduri se face cu plăcuţe metalice, iar îmbinarea tronsoanelor de fermă se va face cu plăcaţe metalice, holşuruburi, şaibe şi autoforante.

În planul acoperişului se montează rigle de rigidizare între ferme care au şi rol de susţinere a asterealei. Astereala se realizează din OSB3, pentru a crea efectul de şaibă în planul acoperişului. Pardoseala de la cota 0 se realizează pe un sistem de grinzi din lemn ecarisat de 8×8 cm amplasate interax de 62,5 cm. Peste aceste grinzi se amplasează panouri de OSB sau duşumea oarbă din scânduri de răşinoase.

Accesaţi aici planul locuinţei

Acest sistem de construire realizat din panouri prefabricate din lemn cu termoizolaţie interioară se poate termoizola la exterior cu un strat de 100 mm (polistiren/vată) şi de asemenea tavanul în pod se poate termoizola cu vată de 200 mm grosime.
Din aceeaşi categorie de case ce pot fi amplasate pe propriul teren, vor mai fi prezentate la târg şi locuinţe a căror preţuri variază între 2.500 şi 7.500 euro.

Pentru prima oară la un târg imobiliar, organizatorii evenimentului au rezervat un spaţiu pentru reprezentanţi ai primăriilor şi consiliilor locale şi judeţene care vor promova Parteneriatul Public Privat.

"Sperăm să se pună bazele unor colaborari de lungă durată, care să transforme România într-un mediu de afaceri sănătos, dar şi într-o afacere foarte profitabilă, atât pentru bugetul statului, cât şi pentru mediul privat", a declarat Vlad Vlăsceanu, directorel târgului.
Ofertele prezentate în cadrul evenimentului includ garsoniere cu preţuri cuprinse între 35.000 şi 50.000 euro, apartamente cu două camere la preţuri ce variază între 50.000 şi 70.000 euro şi unităţi de trei camere cu preţuri între 80.000 şi 120.000 euro. Dintre aceste oferte interesante sunt garsonierele din Militari la 25.000 euro, apartamentele cu două camere din zona Brâncoveanu cu 37.900 euro şi apartamentele cu trei camere din aceeaşi zonă cu 54.900 euro.
La această ediţie a târgului vor fi prezente 116 firme ce vor prezenta 150 de proiecte imobiliare din Bucureşti şi din ţară. În total, sunt 15.000 de locuinţe scoase pe tarabele expozanţilor.