Suntem cu toţii diferiţi şi avem preferinţe individuale, însă trebuie să stabilim un punct de plecare pentru calcularea distanţei de vizionare. Standardele din industrie referitoare la acest aspect susţin că diagonala televizorului trebuie multiplicată cu 1,2 (distanţa minimă) şi 1,9 (distanţa maximă). După aceea, rezultatul îl împărţim la 12 şi obţinem distanţa corectă măsurată în feet (1 foot = 30.48 centimetri). De exemplu, pentru un televizor de 65 de inch, rezultatele arată că acesta ar trebui plasat la aproximativ 198 cm (minim) şi 314 cm (maxim).
După determinarea distanţei potrivite între televizor şi telespectator, alt aspect care trebuie avut în vedere în momentul plasării canapelei sau a scaunelor pentru vizionarea la televizor îl reprezintă unghiul stânga-dreapta. Poziţia în faţa televizorului trebuie să se afle într-un unghi de 40° sau mai puţin. În acest mod puteţi fi siguri că veţi bucura de filme, jocuri şi alte media de la cea mai buna distanţă şi din unghiul corect.
Dacă ţineţi cont de aceste lucruri de bază, puteţi fi siguri că profitaţi de cea mai bună experienţă de vizionare a filmelor, emisiunilor, jocurilor preferate şi a oricărui alt tip de divertisment. Mai jos aveţi la dispoziţie un calculator interactiv pentru a vă ajuta să găsiţi distanţa potrivită de vizionare sau televizorul potrivit pentru spaţiul de care dispuneţi.
Puteţi utiliza calculatorul accesând: https://us.toshiba.com/tv-viewing-distance-calculator.
Sursa: Toshiba