Un magazin din lanţul suedez IKEA a fost teatrul unei explozii, vineri seara, la Dresda (estul Germaniei), cel puţin o persoană fiind uşor rănită, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Deflagraţia urmează unei serii de explozii de mică intensitate ce au vizat la sfârşitul lunii mai magazinele din lanţul Ikea în Belgia, Olanda şi Franţa.

Mai jos, câteva cifre interesante despre IKEA, publicate de The Telegrah:

IKEA este un acronim ale numelui lui Ingvar Kamprad, fondatorul companiei și Elmtaryd și Agunnaryd, locurile în care a crescut.

Anul trecut, compania a tipărit 198 de milioane de copii ale catalogului său, în 27 de limbi.

Tot anul trecut, compania a vândut mai mult de 150 de milioane de chiftele în restaurantele din magazinele unde vine mobilă.

Toate magazinele IKEA au o suprafață cumulată de aproape 4 milioane de metri pătrați, echivalentul a 577 de terenuri de fotbal.

Deși culorile de pe steagul IKEA sunt galben și albastru, ca și pe cel suedez, steagul IKEA este înregistrat în Olanda.

Germanii sunt cei mai mari clienți ai IKEA, 16% din vânzările totale ale retailerului fiind înregistrate aici.

Nici britanicii nu se lasă mai prejos: 10% din mobila vândută în Marea Britanie provine de la IKEA.

În fiecare an, se deschid, în medie, 10-20 de noi magazine IKEA.

Primul produs care nu a avut succes în Statele Unite au fost mesele. Americanilor le-a fost teamă că mesele de la IKEA nu sunt suficient de rezistente pentru a ține toată mâncarea de Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei)

Și ca să revenim la britanici, mai mult de o treime dintre familiile britanice au făcut cumpărături la IKEA în ultimii 3 ani și, ceea ce este mai interesant, aceștia vizitează IKEA mai des decât se duc la biserică.  

Încheiem cu o informație publicată tot de Telegraph, legată de atacurile cu bombă repetate din ultimele zile. Se pare că atacatorul are ceva împotriva fondatorului IKEA, care în tinerețe a fost membru al unui partid care l-a sprijinit pe Adolf Hitler, iar în 1994 s-a alăturat unei mișcări suedeze anti-semite.