Vom dezbate următoarele teme:

Antreprenoriatul românesc: oportunități, dificultăti
Cat de accesibile sunt programele dedicate tinerilor antreprenori
Fiscalitatea in Romania: povara sau atractie pentru start-up-uri
Principalele domenii in care afacerile au potential de crestere
Rolul femeii in atreprenoriat
Privatizarile din Romania: eses sau succes?
 

„Nivelul ridicat de fiscaliatet este boala cruntă care îi lovește pe antreprenori. În momentul în care ai adoptat un anumit model de fiscalitate, păstrează-l măcar trei ani de zile, pentru a arăta că ești stabil. Stabilitatea financiară se răsfrânge pe toate palierele. Vrem să atragem investiții directe, vrem să atragem investitori străini, pentru asta este nevoie de stabilitate”, a declarat Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor la Capital Live. 

„Auzim peste tot că economia românească nu merge. (…) Cu cât suntem mai mulți oameni care cred că dețin adevărul absolut cu atât sunt mai multe opinii. Dacă vrem să se schimbe ceva, schimbarea trebuie să pornească de la noi. Eu am ales în urma cu 25 de ani drumul antreprenoriatului, un drum corect , în care mi-am dorit să respect legea. Îmi place să traiesc frumos, ca atunci când ajung acasă să pun liniștită capul pe pernă. Acesta este mesajul meu pentru antreprenori, să parcurgă drumul corect, pentru că în antreprenoriat o simplă greșeală poate duce la încă una și încă una, ulterior transformându-se într-un bulgăr de greșeli care duc la faliment”, a mai spus Cristina Chiriac. 

„Încă se fac diferențe între femei și bărbați, la nivelul conducerii întreprinderilor. (…) Dacă faceți o analiză a companiilor înființate și conduse de femei, veți vedea că peste 50% din acestea, se află în sfera serviciilor. Adică pot fi companii anexă a unor multinaționale, sau pot fi companii de consultanță care nu au mai mutl de 2-3 angajați și care nu aduc o schimbare în economia românească. (…) Femeile obișnuite de obicei să care responsabilități mari în frunte, preferă să nu vorbească despre problemele cu care se confruntă. Eu simt acum, cu foarte mare pregnanță că a conduce o companie în România, ca femeie, nu înseamnă neapărat echitate. În 2013, am fost angajată pe postul de director general al companiei World Trade Center. Mi-am desfășurat activitatea în conformitate cu fișa postului, iar în 2014 datorită unor conjucturi am fost demisă, pe niciun motiv…doar pentru că eram femeie, și poate că ochii mei nu erau plăcuți, prezența mea nu era dorită… nu aș vrea să fac speculații. Am dat în judecată compania și timp de 3 ani de zile ne-am judecat. Nu vorbim de 3 luni sau 30 de zile, vorbim de 36 de luni în care am tăcut, mi-am dus lupta în justiție. Mi-am dorit efectiv să dovedesc că în România mai sunt oameni care au încredere în justiție și atunci când se pronunță justiția eu mă voi supune. Am câștigat, m-am reîntors la birou și am găsit o companie care la ora actuală se află în mare impas, l-am găsit pe același administrator care mi-a creat mie un prejudiciu de imagine prin demiterea mea. (…) Nu merg la serviciu să-i placă cuiva de mine, merg să-mi respect atribuțiile pentru că sunt un om. Cred că toți trebuie să fim judecați dacă suntem capabili să ne îndeplinim fișa postului sau nu. (…) Acum eu sunt director general dar fără atribuții, adică nu mi s-a înapoiat fișa postului, deși am făcut solicitări administratorului de diferite documente pentru care nu am primit răspuns”, a explicat Președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor. 

„Nu cred că există un antreprenor în România, sau cel puțin pe care să-l cunosc eu, care să-și dorească să primească pe degeaba de la stat ceva. Toți vor să lucreze corect, într-un mediu de business favorabil și își doresc ca lucrurile să fie simple, clare și să nu se bată cap în cap legile”, a adăugat Cristina Chiriac.