Trenurile de călători vor circula cu viteze maxime cuprinse între 60 şi 100 km/h, iar cele de marfă cu 50 până la 70 km/h, în perioada caniculei, din cauza temperatourilor ridicate în aer, care la nivelul şinelor de cale ferată pot depăşi 50 de grade celsius, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

„Reducerea vitezelor poate produce întârzieri în cirulaţia trenurilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Astfel, în timpul zilei, viteza de deplasare a trenurilor de călători şi de marfă va fi redusă cu 20 – 30 km/h, pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în siguranţă.

De asemenea, personalul de întreţinere a căii ferate va efectua revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, etc.).

„Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşesc limitele normale este o măsură  aplicată de toate administraţiile de cale ferată”, adaugă CFR SA.